‘Turkse marine leert wereld levensles, Turken zijn erfgenamen van vrede’

‘Turkse marine leert wereld levensles, Turken zijn erfgenamen van vrede’

“De Turkse kustwacht leert de gehele mensheid een levensles door de vluchtelingen niet aan hun lot over te laten in de Middelandse Zee die een grote begraafplaats is geworden.”

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan naar aanleiding van de Dag van de Turkse Marine en de 477ste verjaardag van de slag bij Preveza in het noordwesten van Griekenland, waarbij het Ottomaanse Rijk een overwinning boekte op de christelijke overmacht.

“Tijdens de heerschappij van de Ottomaanse Rijk heerste er vrede en rechtvaardigheid rondom de Middellandse Zee die helaas vandaag de dag een grote begraafplaats is geworden voor vluchtelingen. We komen voort uit een Ottomaanse beschaving en zijn de erfgenamen van de vrede die we nu proberen opnieuw te doen herleven. De Turkse marine heeft een geschiedenis vol trots en glorie, waarvan de overwinning bij de slag van Preveza daar ook deel uit maakt, en wordt met de dag sterker. De Turkse marine zal zijn rug niet toekeren aan de vluchtelingen die hun leven verliezen op de Middellandse Zee maar doet uiterst zijn best om ze te redden, waarmee ze een levensles leren aan de wereld”, aldus Erdoğan.

webr23eqfadzx

De Turkse president gaf in zijn berichtgeving aan dat de Turkse marine met succes vredesoperaties verspreid over de hele wereld uitvoert en dat systemen en schepen die Turkije zelf ontwikkeld en gebouwd heeft de capaciteit en het vermogen van de Turkse marine hebben versterkt.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Be the first to comment on "‘Turkse marine leert wereld levensles, Turken zijn erfgenamen van vrede’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*