Turkse kustwacht redt 50.000 vluchtelingen

De Turkse kustwacht heeft dit jaar tot nu toe 50.000 vluchtelingen uit zee gered. Ze dreven rond op bootjes in de Middellandse Zee met als doel Griekenland en daarmee Europa te bereiken. Vorig jaar waren dat er 15.000, blijkt uit een rapport van de Turkse kustwacht.

De stijging in het aantal vluchtelingen die dit jaar per boot Europa willen bereiken komt nadat Europese landen zoals Nederland en Zweden bekend hebben gemaakt dat ze vluchtelingen zouden opnemen.

Reddingsschepen van de Turkse kustwacht moesten in 1,5 jaar tijd 1002 keer uitrukken om de vluchtelingen van de verdrinkingsdood te redden.

De Turkse reddingswerkers deden uiterst hun best om vluchtelingen te redden, slechts in 0,1 procent van de gevallen was er geen redding meer mogelijk. Bij kustwachten van Europese landen bleek dit 1,6 procent te zijn. Meer dan 2.800 bootvluchtelingen zijn verdronken.

web2r3qfecsaxz

De Turkse kustwacht meldt ook dat er meer dan 200 mensensmokkelaars zijn opgepakt die vluchtelingen in bootjes naar Europa proberen te brengen.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Be the first to comment on "Turkse kustwacht redt 50.000 vluchtelingen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*