Turkse en Marokkaanse Nederlanders protesteren samen tegen terreur

Honderden Turkse en Marokkaanse Nederlanders hebben zondagmiddag in Rotterdam een demonstratie gehouden tegen terreur. De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en DENK-partijleider Tunahan Kuzu waren ook aanwezig tijdens de demonstratie, die vreedzaam verliep.

Tijdens de demonstratie werd de nadruk gelegd op dat terreur geen kleur kent. Zo gaven de deelnemers aan dat er geen onderscheid moet worden gemaakt tussen terreuraanslagen in verschillende steden over de hele wereld. De recente aanslagen werden gezamenlijk herdacht, zonder dat de ene meer aandacht kreeg dan de andere.

De burgemeester van Rotterdam deed een oproep. “Als we samen sterk blijven tegen terreur, dan overwinnen we die met gemak. Ik waardeer het dat vandaag verschillende groepen samen zijn gekomen om een geluid te laten horen tegen terreur. In Rotterdam leven mensen die uit 144 landen komen.”

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu gaf in zijn toespraak aan dat een mensenleven overal ter wereld even waard is. “We moeten alle terreuraanslagen met klem veroordelen. Een mensenleven in West-Europa kan niet meer waard zijn dan een mensenleven in het Midden-Oosten of ergens anders ter wereld. Terreur kent geen kleur, geloof of ras.”

De demonstratie was georganiseerd door een stichting van Turks-Nederlandse vrijwilligers (HTGV – Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı ) samen met Marokkaanse vrijwilligers.

 
© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM

Be the first to comment on "Turkse en Marokkaanse Nederlanders protesteren samen tegen terreur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*