Turks oorlogsspel over ‘Çanakkale’ groot succes

Het oorlogsspel Nusrat, dat in opdracht van het Turkse ministerie voor Jeugd en Sport is ontwikkeld, is sinds zijn lancering een miljoen keer gedownload.

De mobiele game is ontwikkeld om jongeren te laten realiseren wat er allemaal is gebeurd tijdens de Slag om Gallipoli (Çanakkale), waarbij de Britten en de Fransen tijdens de Eerste Wereldoorlog in een gezamenlijke operatie de Ottomaanse hoofdstad Istanbul probeerden te veroveren.

web3r1fqwdsxaxz

Het ministerie wil hiermee dat de spelers van Nusrat in een digitale omgeving de belangrijke overwinning voor de Turken te zien krijgen waarbij de geallieerden een grote nederlaag hebben geleden en zo de geest van toen te doen herleven. In Turkije wordt de slag gezien als een beslissend moment in de geschiedenis van het Turkse volk en de verdediging van het vaderland.

De naam van de game komt van het mijnenschip Nusrat, die de laatste 26 mijnen die de Turkse troepen toen nog over hadden, op een manier in de Bosphorus legde waarbij de vijandelijke vloot grote verliezen heeft geleden.

webfqecsax

Het ministerie meldt dat ze in korte tijd meer dan 30.000 mails met terugkoppeling hebben ontvangen en dat men aangeeft blij te zijn met het initiatief dat een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Turkije navertelt.

De game is volledig door Turkije ontwikkeld. Er zijn plannen voor Nusrat 2.

De mobiele game is gratis te downloaden in de App Store en Android Market en stond op de eerste plaats van de meeste gedownloade apps in Turkije.

web3rdqwxsaz

Be the first to comment on "Turks oorlogsspel over ‘Çanakkale’ groot succes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*