Turkije wordt producent 5G-technologie

De Turkse premier Binali Yildirim heeft woensdag in Ankara gezegd dat Turkije niet alleen zal overstappen op het 5G-netwerk, maar ook 5G-technologie zal produceren.

“Ik zeg dit al sinds mijn eerste dag bij het ministerie: kennis enkel gebruiken is onvoldoende, we moeten kennis produceren”, sprak Yildirim tijdens de opening van een 5G-centrum op de High Tech Campus van de technische universiteit van Ankara, ODTU Teknokent. “Als je achterloopt op het gebied van telecommunicatie, hoor je bij de offline-landen.”

Turkije wordt producent 5G-technologie2

Defensie

De Turkse premier benadrukte dat Turkije bewust is van de kracht van cybertechnologie, nu het land ook daarmee is geraakt tijdens de couppoging op 15 juli. “IT-infrastructuur hoort nu bij de nationale defensie. De coupplegers hadden hun eigen zeer moderne communicatiemiddelen. Daarnaast kaapten ze de TRT voor een illegale coupaankondiging en hebben ze satellietcentrale Turksat gebombardeerd om alle TV-zenders te blokkeren. Ze hebben onze telecommunicatie aangevallen.”

5G

5G-technologie biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden. Door zijn zeer hoge snelheden kan met de technologie zelfsturende auto’s worden aangedreven, sensoren en drones worden ingezet en zelfs op afstand geavanceerde monitoring worden gedaan in bijvoorbeeld de zorgsector.

In Turkije wordt geruime tijd gebruik gemaakt van een 4,5G-netwerk. (LEES meer)

 

Bron: Turksemedia.nl

Be the first to comment on "Turkije wordt producent 5G-technologie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*