Turkije maakt eigen wapensystemen, verkoop aan wereld stijgt

Nu de wapenindustrie van Turkije niet meer afhankelijk begint te worden van andere landen en meer wapens op eigen bodem worden ontwikkeld, worden diverse wapensystemen niet meer ingekocht, maar juist verkocht aan verschillende landen.

Meerdere Turkse bedrijven en overheidsorganisaties komen steeds meer met wapensystemen die op Turks bodem ontwikkeld en gebouwd worden. Een daarvan is de Turkse ASELSAN die geavanceerde communicatiematerialen maakt voor het Turkse leger en andere veiligheidsdiensten.

Het aantal landen waarbij nationale strijdkrachten gebruik maken van Turkse wapensystemen is gestegen tot elf, meldt ASELSAN.

Twee daarvan, Kazachstan en Maleisië, zijn nieuwe klanten van ASELSAN en zullen gebruik maken van Turkse gestabiliseerde wapensystemen waarbij wapens altijd gericht blijven op doelen, ondanks dat het zich op bewegende voertuigen of schepen bevindt. De Maleisische strijdkrachten zullen deze systemen monteren op hun schepen, de Kazachse strijdkrachten op hun gepantserde voertuigen.

webr23deqwsa

Kroatië, Qatar, Kazachstan, Pakistan, Bahrein, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Georgië zijn landen die al gebruik maken van deze systemen voor verschillende doeleinden.

De SARP, STAMP, STOP en MUHAFIZ zijn Turkse wapensystemen die gebruik maken van nauwkeurige thermische camera’s en lasersystemen.

ASELSAN meldt ook dat er componenten en deelsystemen worden geëxporteerd naar vijftig landen.

webg4ewvds cx

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Be the first to comment on "Turkije maakt eigen wapensystemen, verkoop aan wereld stijgt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*