Rusland haalt Nederland in als grootste investeringsland Turkije

In de eerste helft van dit jaar heeft Rusland het meest geïnvesteerd in Turkije. Met een bedrag van 752 miljoen dollar zijn het nu de Russen die het meest investeren in Turkije.

Dat blijkt uit cijfers van het Turkse Ministerie van Economische Zaken.Nederland stond vorig jaar op de eerste plaats van meest investerende landen in Turkije. De Nederlandse investeringen in het land namen ten opzichte van een jaar eerder af met 65% van ruim 1,7 miljard dollar naar 586 miljoen dollar. In 2013 was er een Nederlands aandeel van 918 miljoen dollar en stond Nederland ook al op de eerste plaats.

De netto-instroom buitenlandse directe investeringen (BDI) in Turkije bedroeg 6,3 miljard dollar. Turkije kreeg een kapitaalinstroom van 4,3 miljard dollar vanuit het buitenland.

Maleisië investeerde 317 miljoen dollar in Turkije, Azerbeidzjan 281 miljoen dollar, Luxemburg 279 miljoen dollar, Japan 209 miljoen dollar en België 173 miljoen dollar.

De twee landen die dit jaar flink wat grotere interesse hebben getoond in Turkije zijn China en Qatar. Chinese investeringen in Turkije gingen van 27 miljoen dollar naar 388 miljoen dollar, die van Qatar van een kleine 2 miljoen dollar naar ruim 350 miljoen dollar.

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Be the first to comment on "Rusland haalt Nederland in als grootste investeringsland Turkije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*