Partij DENK wil 50 procent verlaging verkeersboetes

Politieke partij DENK wil dat de verkeersboetes met 50 procent worden verlaagd.De partij meldt dat de Nederlandse burgers de dupe zijn van de grote stijging van het bedrag dat aan verkeersboetes wordt verdiend in Nederland. In 1990 was dat 200 miljoen euro, in 2015 is dat bedrag 1 miljard euro geworden.

“De hoogte van de boetes blijft jaarlijks groeien en raakt de Nederlandse burger in de portemonnee. Het geld van de boetes wordt door het kabinet gebruikt om de gaten in de begroting te dichten. DENK vindt dat onrechtvaardig”, stelt de partij.

“Dit kan niet en dit mag niet”, aldus DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu.

“Het kabinet gebruikt de burger als melkkoe”, zegt de Algemene Rekenkamer, die onafhankelijk naar de rechtmatigheid van de overheidsuitgaven kijkt.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal boetes en transacties dalen doordat men zich sterker bewust is van de pakkans. Een daling van het aantal verkeersboetes wordt gezien als een reden tot verhoging van de boetes.

“Ook wordt er door de verminderde verkeersdrukte door de economische crisis en de slijtage van de trajectcontrolesystemen minder boetes uitgeschreven. Het feit dat minder mensen overtredingen maken heeft dus aanzienlijk weinig te maken met de belachelijke hoogte van de boetes maar meer met dat de mensen bewuster rijden”, aldus DENK.

DENK-Kamerlid Kuzu zal woensdag tijdens de begroting Veiligheid en Justitie een motie indienen om de verkeersboetes met vijftig procent te verlagen.

Be the first to comment on "Partij DENK wil 50 procent verlaging verkeersboetes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*