Op deze drie locaties kunnen Turkse Nederlanders vijf dagen lang stemmen

Op 1 november vinden er opnieuw parlementsverkiezingen plaats in Turkije. De Turken zullen weer naar de stembus gaan nadat er geen regering kon worden gevormd na de verkiezingen van 7 juni.

Meer dan 240.000 stemgerechtigde Nederlandse Turken kunnen vanaf woensdag 21 oktober tot en met zondag 25 oktober vijf dagen lang tussen 10:00 en 19:00 uur hun stem uitbrengen in Nederland.Namens de Consul-Generaal in Rotterdam meldt plaatsvervanger Ulvi Darendeli dat er in Nederland op drie locaties gestemd kan worden, namelijk Ahoy Rotterdam, Amsterdam RAI en Sporthal De Scheg in Deventer.webr32qewsaxz

“Alle voorbereidingen zijn grotendeels getroffen. Er is in Rotterdam voor Ahoy gekozen wegens de goede bereikbaarheid en de ruimte die de evenementenhal biedt. We zijn in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten om alle nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. We zijn van plan om 40 stembussen te plaatsen in Rotterdam”, aldus Darendeli tijdens een persconferentie in Ahoy Rotterdam, waar ook de handtekeningen zijn gezet.

De 175.000 Turken die ingeschreven staan bij het consulaat van Turkije in Rotterdam kunnen dit jaar gaan stemmen in evenementenhal Ahoy Rotterdam.

Tijdens deze verkiezingen kunnen Turken die in de omgeving van Amsterdam wonen ook stemmen in beurshal Amsterdam RAI.

De 66.000 Turken die ingeschreven staan bij het consulaat van Turkije in Deventer kunnen net zoals eerder gaan stemmen in sporthal De Scheg.

 

© Turksemedia.nl | AA – ROTTERDAM

Be the first to comment on "Op deze drie locaties kunnen Turkse Nederlanders vijf dagen lang stemmen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*