NTjong pakt groots uit met familiekomedie De Vrekkin

NTjong-regisseur Noël Fischer heeft toneelschrijver Jibbe Willems uitgedaagd om een nieuw stuk te maken geïnspireerd op de beroemde klassieke komedie De Vrek van Molière. Het resultaat is De Vrekkin. Een hilarisch spektakel over een gezin met veel te veel geld ...

NTjong-regisseur Noël Fischer heeft toneelschrijver Jibbe Willems uitgedaagd om een nieuw stuk te maken dat is geïnspireerd op de beroemde klassieke komedie De Vrek van Molière. Het resultaat is De Vrekkin. Een hilarisch spektakel over een gezin met veel te veel geld en veel te verwende kinderen. Met een ‘over the top’ decor vol blingbling en een topcast bestaande uit onder meer Betty Schuurman, Bram Coopmans en Christine van Stralen. De Vrekkin gaat op 21 oktober in première tijdens Festival De Betovering in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en op tournee t/m 13 januari 2019.

“Gadgets, merken en geld zijn veel te belangrijk geworden voor het zelfbeeld en de identiteit van mensen. Waar houdt eindeloos rijk en beroemd zijn op?”, aldus regisseur Noël Fischer. “Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?”

Het verhaal

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistant leidt deze modern family met zoon, dochter, ex-man en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leeft iedereen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet als moeder een nieuwe liefde vindt en haar kinderen confronteert met haar trouwplannen.

De cast

Uit het vaste ensemble van Het Nationale Theater spelen Betty Schuurman en Bram Coopmans de hoofdrollen in De Vrekkin. Daarnaast zijn er mooie rollen weggelegd voor gastacteurs Christine van Stralen (SpangaS, Dunya en Desie, Celblok H), Sander Plukaard (Loenatik The Movie, Vechtershart), Yara Alink (Alink&Plukaard), Isabelle Houdtzagers (Platonov, Theater Utrecht), Billy de Walle (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Dalorim Wartes (DOX).

NTjong vijf jaar

NTjong, het jeugdtheatergezelschap van Den Haag, bestaat vijf jaar en pakt dit seizoen flink uit met een breed scala aan voorstellingen. Van sci-fi thriller Revolutions tot en met de familiekomedie De Vrekkin. “Het wordt een seizoen vol extremen”, zegt artistiek leider Noël Fischer van NTjong, onderdeel van Het Nationale Theater. ‘De Vrekkin, of hoe overleef ik mijn rijke moeder’ is een coproductie van NTjong en Het Nationale Theater.

 

Dit is een origineel bericht van Het Nationale Theater

Be the first to comment on "NTjong pakt groots uit met familiekomedie De Vrekkin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*