Niet alleen Nederland, wereld volgde verhuismissie Boeing 747 Corendon

Dat de missie van reisorganisatie Corendon waarbij een Boeing 747 passagierstoestel vanuit Schiphol naar een hoteltuin zou worden getransporteerd veel teweeg zou brengen in Nederland, was al bekend door de omvang van de operatie en het aantal aanmeldingen: 10.000. Het enorme toestel bereikte in de nacht van zaterdag op zondag succesvol de eindbestemming in Badhoevedorp.

Naast een enorme horde en opvallend aantal Nederlandse journalisten namens lokale en landelijke omroepen, waren afgelopen weekend ook veel internationale nieuwsmensen aanwezig om het spektakel van dichtbij te aanschouwen. “Een mooie publiciteit van wereldomvang; niet alleen is het in Nederland opgemerkt, maar ook in de wereld”, reageerde een van de oprichters en eigenaars van Corendon Yıldıray Karaer in een exclusief interview met dit medium.

Directeur-eigenaar Atilay Uslu is meer tevreden op het feit dat zijn bedrijf voor veel vrolijke gezichten heeft gezorgd bij omstanders. “We hebben ons ondanks alle moeilijkheden, onderhandelingen en kosten aan ons woord gehouden. Mooi om te zien wat het allemaal heeft teweeggebracht bij alle mensen, die heel blij meekeken.”

De Turkse Nederlander liet ook weten heel veel positieve persoonlijke berichten te hebben ontvangen. De Turkse ambassadeur in Den Haag, Şaban Dişli, was ook aanwezig bij de ceremonie.

Mede-projectverantwoordelijke Günay Uslu merkte op dat de verhuismissie nog gecompliceerder was dan het al leek. “Het toestel zou eigenlijk niet passen door de ingang naar de tuin. Na 58 moeilijke manoeuvres is het toch gelukt. Ook werkten functionarissen en autoriteiten goed mee, uitgezonderd zes (van de zestien) boeren die enorme bedragen vroegen mochten we door hun weiland passeren. Het kwam alsnog goed.”

Uslu onderstreepte ook de enorme opkomst van gasten. “Helaas moesten we een keuze maken uit een paar duizend in plaats van de ruim 10.000 aanmeldingen. Anders zouden ze niet passen op dit terrein en in het hotel. Iedereen wilde zo graag hier zijn.”

Zaterdagnacht ging snelweg A9 kort dicht. Toen doorkruiste het enorme passagierstoestel de autoweg. De verhuisoperatie duurde in totaal vijf dagen.

Het ceremoniële startschot is in de nacht van dinsdag op woensdag bijgewoond door een groot aantal prominente gasten, waaronder de commissaris van de koning in Noord-Holland Arthur van Dijk. “Toen ik hoorde dat Atilay een 747 kocht en dat in de tuin wilde plaatsen, dacht ik: die heeft vast iets teveel gedronken. Het bleek toch echt waar te zijn. Heel mooi om te zien”, reageerde Van Dijk op de unieke gebeurtenis in Nederland, waarbij de 747 intact is gebleven.

De 747 wordt een zogeheten 5D-attractie. De definitieve opening staat gepland in september.

© Turksemedia.nl

Be the first to comment on "Niet alleen Nederland, wereld volgde verhuismissie Boeing 747 Corendon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*