Nederlandse vrouw barst in tranen uit bij Turkse minister

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu is nog lang niet vergeten wat Nederland medio maart Turkse ministers heeft aangedaan. Hij vertelde zaterdag tijdens een bijeenkomst in Antalya-Gazipasa dat een Nederlandse vrouw zeer aangeslagen was door de handelswijze van Nederland.

“Nederland heeft de ja-zeggers geweerd. Ze hebben mijn eigen vliegtuig geannuleerd. Zo’n schandaal is ongekend in de wereld en zeer schaamtevol voor Nederland en Europa. Dit is een donkere vlek in de geschiedenis van Nederland”, zei Cavusoglu voor een menigte Turken.

“In Antalya ben ik benaderd door een Nederlandse vrouw. Huilend uitte ze haar ongenoegen. Je zag haar tranen. Dat raakte mij”, sprak Cavusoglu. “En dat terwijl de Nederlanders onschuldig zijn. Het was de premier [Rutte] die de lijn volgde van fascist Wilders en die sociaal democraat in de coalitie. De ene is een liberaal, de andere zogenaamd een sociaal democraat. Die termen maken niets uit: de denkwijze is wat belangrijk is. Ze weerden ons ook uit andere gebieden. En wie hebben ze wel met open armen ontvangen? De PKK”, zei de Turkse minister.

Cavusoglu kwam ook met een aankondiging aan het adres van Duitsland, in de vorm van een democratisch lesje. “De [rechts-populistische] AfD, Alternatief voor Duitsland, komt binnenkort naar Turkije. Welkom, jullie krijgen onze beste zaal en grootste plein. We zullen ze uitnodigen voor Yenikapi, waar plek is voor vijf miljoen mensen. Kom maar, hou daar je bijeenkomst. Als je wil komen, ben je welkom bij ons. Ze krijgen onze grootste plek, laat dat plein maar volstromen. Ze mogen hun bijeenkomst houden. Wij staan voor democratische waarden en vrijheden”, liet Cavusoglu weten.

De Turkse minister was nog niet klaar. “Ik heb aan een groot aantal buitenlandse ministers laten weten dat (campagnevoerende) Europeanen welkom zijn in Alanya, waar veel buitenlanders wonen. Ze mogen hier hun campagne houden. Kom je stemmen verzamelen, terwijl je daar naast je werkzaamheden ook nog eens kan rusten [vakantievieren]. Wij tonen tolerantie”, aldus Cavusoglu.

 

© Turksemedia.nl

Be the first to comment on "Nederlandse vrouw barst in tranen uit bij Turkse minister"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*