Nationale Omruilactie van Willem-Alexander tientje vandaag gestart

Vandaag is ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander de officiële Nationale Omruilactie van gestart gegaan. Er zijn 10.000 zwaar verzilverde tientjes door het Amsterdams MuntKantoor beschikbaar gesteld, die voor EUR 10,- kunnen worden omgeruild. De Nationale Omruilactie is vandaag begonnen, nu het ontwerp van het officiële Koning Willem-Alexander tientje is bekendgemaakt. Dit wettige betaalmiddel zal eind april beschikbaar zijn.

Deze speciale munt wordt uitgegeven door het Ministerie van Financiën en heeft een waarde van EUR 10,-. Er kan vanaf vandaag worden ingeschreven om in aanmerking te komen voor deze unieke schaarse munt. Op de speciale website www.nationale-omruilactie.nl  kan elk huishouden één omruilverzoek indienen. Omdat er veel meer dan 10.000 inschrijvingen worden verwacht, zullen de 10.000 sets middels loting door de notaris worden toegewezen.

Het omwisselen kost niets. De zwaar verzilverde munt kost EUR 10,- en toont een krachtig portret van Koning Willem-Alexander. De munt is een wettig betaalmiddel en vertegenwoordigd dus een waarde van tien euro. Men kan deze munt ook altijd gewoon gebruiken. De munt kan alleen maar meer waard worden. Net als de eerdere speciale herdenkingsmunten die door het Ministerie van Financiën werden uitgegeven.

Achtergrondinformatie

De nieuwste Willem-Alexander euro is ontworpen door het ontwerpersduo Persijn Broersen & Margit Lukács. Op de voorzijde is het profiel van onze Koning Willem-Alexander, kijkend naar rechts, te zien. Op de andere zijde staat een zeemansknoop afgebeeld. Het randschrift is Vertegenwoordigen Samenbinden en Aanmoedigen. Op de munt kijkt Willem-Alexander naar rechts, waar zijn moeder altijd naar links keek. Dat is gebruikelijk bij munten: de nieuwe koning of koningin kijkt de voorganger altijd recht aan.

Het Amsterdams MuntKantoor verkoopt munten en herdenkingsuitgiften per post in Nederland. Door het uitgebreide wereldwijde netwerk, en 75 jaar ervaring in de muntenbranche, zijn zij in staat hun klanten te voorzien van het laatste muntennieuws.

De omruilactie kost in feite niets: men ruilt EUR 10,- om voor een 10 euro munt die immers altijd gewoon gebruikt kan worden. Inschrijven op www.nationale-omruilactie.nl kan vanaf vandaag. Er zijn 10.000 munten beschikbaar voor de Omruilactie.

 Dit is een origineel bericht van Amsterdams MuntKantoor

Be the first to comment on "Nationale Omruilactie van Willem-Alexander tientje vandaag gestart"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*