Moslimlanden bijeen in Turkije voor Islamitische top

De dertiende Islamitische top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) is donderdag en vrijdag in Istanbul gehouden.

Staatshoofden, ministers en ambassadeurs van 56 moslimlanden en 5 waarnemende landen hebben het over de bedreigingen en gevaren gehad waarmee de Islamitische wereld te maken heeft en zal krijgen. De opkomst voor de top, die voor de eerste keer in Turkije is gehouden, was het hoogste ooit.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet vrijdag weten dat de Islamitische wereld een lastige periode doormaakt. “We hebben juist nu in deze moeilijke tijden eenheid, saamhorigheid en solidariteit nodig. Ik ben van mening dat we met de vriendschap die we tijdens deze top hebben getoond een belangrijke boodschap hebben afgeleverd aan alle moslims op de wereld. De beslissingen die we tijdens deze top hebben genomen hebben hoop gegeven aan miljarden mensen. We moeten opschieten met het vervullen van de zaken waar we het over hebben gehad. Want over de hele wereld horen we het geschreeuw van de onderdrukten en slachtoffers, met name van moslims”, sprak Erdoğan.

Web003_7683584_Web

Erdoğan gaf ook aan dat Turkije twee miljoen dollar zal doneren aan OIC. Daarvan gaat 1,8 miljoen dollar naar het secretariaat, 100.000 dollar naar de commissie voor de mensenrechten en 100.000 dollar naar een Islamitisch solidariteitsfonds.

Bron: TurkseMedia.nl

Be the first to comment on "Moslimlanden bijeen in Turkije voor Islamitische top"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*