Krachten bundelen voor de Maastunnel

Vanaf 3 juli a.s. tot de zomer van 2019 is de Maastunnel van noord naar zuid dicht. De tunnel wordt gerenoveerd zodat deze in 2019 voldoet aan de tunnelveiligheidseisen. Per dag rijden er 30.000 mensen met de auto van noord naar zuid. Om deze mensen te verleiden de auto tijdens de spits te laten staan, start er een spitsmijdenproject.

Deelnemers kunnen per spitsmijding vier euro verdienen met een maximum van tachtig euro per maand.

Op 29 juni jl. organiseerden Sezer en De Verkeersonderneming een avond om Turkse journalisten op de hoogte te brengen.

Maaster spitsmijdenproject

In totaal komen er zes diensten/producten die gezamenlijk ervoor moeten zorgen dat 2.000 mensen per dag de auto tijdens de spits laten staan.

Gestart wordt met het spitsmijdenproject. Hierbij krijgen mensen een financiële beloning als zij tijdens de spits niet gezien worden op de Erasmusbrug, Willemsbrug, Van Brienenoordbrug en de Beneluxtunnel. Op basis van het zogeheten referentieniveau wordt bepaald hoeveel iemand kan verdienen. De financiële beloning loopt door tot de herfstvakantie 2017. Daarna krijgen de deelnemers een vervolgaanbod. De andere vijf diensten komen na de zomer beschikbaar. Dit zijn:

Een verkeeralertservice

Werkgeversaanpak

Samenwerking met publiekstrekkers

Samenwerking met RET voor het openbaar vervoer

Deelfietsen en –taxi systeem

Samenwerking De Verkeersonderneming en Sezer

De Verkeersonderneming wil zijn projecten graag zo breed mogelijk bekendmaken onder automobilisten in de Rotterdamse regio. Om die reden hebben Sezer en De Verkeersonderneming de handen ineen geslagen om meer samen te werken met in dit geval Turkse Media. Op 29 juni deelde De Verkeersonderneming informatie over het project met de journalisten, vertelden journalisten over het reilen en zeilen van Turkse Media in Nederland en werd gekeken naar samenwerking. Besloten is om na de zomer wederom bij elkaar te komen en te kijken hoe verder.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Rotterdam

Be the first to comment on "Krachten bundelen voor de Maastunnel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*