Koerden kunnen niet naar scholen en moskeeën

In het Zuid-Oosten van Turkije ondervinden steeds meer burgers last van de terreurgroep PKK die in de laatste tijd, nu de verkiezingen naderen in Turkije, ook in steden actief probeert te zijn.

Een van deze gebieden, Sur, een district in Diyarbakir, wordt door politiehelikopters en veiligheidstroepen van bovenaf bekeken na toenemende gevallen van terroristische activiteiten. Een groot deel van de burgers van Sur zijn van Koerdische afkomst en kunnen uit angst niet meer naar hun werk, scholen en moskeeën, meldt de lokale bevolking en de Turkse politie.

web23feqcadx

Op de foto’s die de Turkse politie heeft vrijgegeven is te zien hoe PKK-terroristen bezig zijn met het graven van valkuilen waarin bommen worden verstopt en hoe barricades worden opgezet zodat veiligheidstroepen niet goed kunnen ingrijpen bij rellen. Deze verstopte bommen worden op diverse manieren tot ontploffing gebracht. Een manier die de terreurgroep PKK gebruikt om agenten te vermoorden is dat politieagenten worden gelokt naar valkuilen door middel van valse meldingen van ongevallen.

De terroristen blokkeren ook de toegang tot diverse moskeeën om deze als wapendepots te gebruiken. Diverse hoofdwegen worden afgesloten of geblokkeerd voor burgers waardoor burgers niet naar hun werk durven te gaan en kinderen niet naar school kunnen. De PKK trekt zich hiervan niets aan en geeft niets om de onschuldige burgers, meldt de lokale bevolking en de politie.

web3fqesacdxz

De veiligheidstroepen melden dat terroristen gebruik proberen te maken van de opbouw van de stad waarbij de vele smalle straten en steegjes ervoor zorgen dat deze terroristen kunnen ontsnappen. De terroristen proberen met grote doeken hun activiteiten af te schermen voor politiehelikopters.

web3rfqeacdsxz

Ook zien burgers hoe PKK-terroristen zware wapens zoals raketwerpers door de straten van Sur verplaatsen die gebruikt worden bij ‘straatprotesten’.

De Turkse politie meldt dat na stijgende terreurdaden in Sur veiligheidsdiensten gebruik maken van politiehelikopters die hen ondersteuning bieden uit de lucht met thermische camera’s waarna grondtroepen de terroristen, die verscholen zitten in schuilplaatsen, oppakken.

webfeqacdsx

 

 

© Turksemedia.nl | AA – DIYARBAKIR

Be the first to comment on "Koerden kunnen niet naar scholen en moskeeën"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*