Kindertekeningen brengen ruim 20.000 euro op voor SOS Kinderdorpen

De creatieve actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ van waskrijtjesmerk Crayola is een groot succes geweest. Tijdens de actie werden kinderen tussen 4 en 12 jaar in heel Nederland en België opgeroepen om een tekening te maken van het ideale thuis voor ieder kind. Op een crowdfunding platform werden alle tekening geüpload en kon iedereen zijn favoriete tekening ondersteunen. De actie resulteerde in een opbrengst van Euro21.633,50 voor internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen.

Het geld dat met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ is opgehaald, komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en opvoeding van hun kinderen. Op die manier voorkomt SOS Kinderdorpen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten. Want familie is de basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassene die zo voor zichzelf en anderen kan zorgen.

Kim-Lian van der Meij; Familie is het belangrijkste wat er is
Ambassadrice van SOS Kinderdorpen Kim-Lian van der Meij zette zich als gezicht van de actie in Nederland in. Zij riep kinderen op om deel te nemen en was daarnaast betrokken bij de tekenworkshop die werd georganiseerd in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Eerder dit jaar reisde Kim-Lian voor SOS Kinderdorpen naar Macedonië. Hier bezocht ze onder meer een aantal families die steun ontvangen via het familieversterkende programma. De ontmoetingen maakte diepe indruk. “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vond het heel mooi om in Macedonië te zien hoe kwetsbare families met praktische steun weer een stabiele familie konden vormen. Die basis is zo belangrijk”.

Een belangrijke bijdrage
Margot Ende, algemeen directeur SOS Kinderdorpen, over het belang van de bijdrage naar aanleiding van ‘Tekenen voor een Betere Wereld’: “Wij zijn ontzettend blij met het resultaat van de Crayola-actie. Mede dankzij deze bijdrage kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat in het Indonesische Lembang 850 kwetsbare families ondersteuning krijgen bij de zorg en opvoeding van hun kinderen. Zowel voor het kind als voor de ouders maken we een ontwikkelplan dat erop gericht is dat de familie binnen enkele jaren weer zelfredzaam is.”

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilige thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Dit is een origineel bericht van SOS-Kinderdorpen

Be the first to comment on "Kindertekeningen brengen ruim 20.000 euro op voor SOS Kinderdorpen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*