Groot deel Nederlandse meisjes veroordeelt eigen eetgewoontes

Nederlandse meisjes tussen de 16 en 22 jaar zijn steeds bewuster bezig met hun eetgewoontes. 40 procent geeft aan zich schuldig te voelen over hun eetgedrag. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen, uitgevoerd onder jonge meiden. Bijna een kwart (24%) van de ondervraagden is ook daadwerkelijk ontevreden over hun gewicht. Niet alleen gewicht speelt voor deze leeftijdsgroep een grote rol, voeding in het algemeen wordt als belangrijk ervaren. Meer dan een derde (38%) geeft aan zich zorgen te maken als ze aan het einde van de dag niet voldoende of gevarieerde waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen was nog maar 21,5 procent hier bang voor. Deze aspecten hebben een grote invloed op het ontwikkelen van een eventuele eetstoornis.

Carmen Netten, oprichter en directeur Human Concern: “Het is goed mogelijk dat veel van deze meiden bezig zijn met het ontwikkelen van een eetstoornis, of deze al hebben. Het is van groot belang te onderzoeken waar deze obsessie met (gezond) voedsel en dus sterke controlebehoefte vandaan komt. We zien bijvoorbeeld dat obsessief gezond eten steeds vaker als ‘normaal’ wordt gezien op social media en dat het veel invloed heeft op het leven van deze meiden. Dit zijn dan ook zorgwekkende trends en ontwikkelingen die niet onderschat mogen worden. Het is belangrijk de signalen snel te herkennen.”

EetstoornisBewustZijnDag

Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015
Voor mensen met een eetstoornis en hun naastbetrokkenen organiseert Human Concern de eerste Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015. Deze vindt plaats op zaterdag 28 november. Meer informatie en inschrijven kan via http://ebzdag2015.humanconcern.nl

Over Stichting Human Concern
Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen, is een gespecialiseerde GGZ-instelling, die er continu naar streeft om de beste behandeling voor alle eetstoornissen te bieden op zes vestigingen met negentig medewerkers. Human Concern werkt met Ervaringsprofessionals(r). Dit zijn GGZ-professionals, die tevens ervaringsdeskundig (genezen van een eetstoornis) zijn. Het beste uit twee werelden. Naast het professioneel inzetten van ervaringsdeskundigheid behandelt Human Concern eetstoornissen vanuit een eigen visie. Deze visie is ontstaan vanuit de eetstoornis zelf en is gericht op duurzaam herstel.

Dit is een origineel bericht van Stichting Human Concern

Be the first to comment on "Groot deel Nederlandse meisjes veroordeelt eigen eetgewoontes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*