Den Haag is eerste stad in Nederland met bloggershuis

Het Haagse bloggershuis staat vanaf eind maart op het Haagse strand van Kijkduin en is gedurende het strandseizoen van 2016 beschikbaar. Verschillende bloggers en vloggers uit alle windstreken van de wereld komen elkaar hier tegen, ontdekken samen de combinatie van stad en het strand en delen dit vervolgens op social media met de rest van de wereld. Er is WIFI en een 4G netwerk aanwezig, voor vervoer is gezorgd en er staat de bloggers een typisch Haags welkomstpakket te wachten. Kortom: Den Haag Marketing faciliteert, de bloggers krijgen vervolgens de volledige vrijheid.

Den Haag Marketing geeft hiermee invulling aan de trend, of bijna nieuwe norm, dat oriëntatie op een vakantiebestemming voornamelijk online plaatsvindt. Via persoonlijke ervaringen en verhalen op reviewsites of social media. Doel van het bloggershuis is dan ook om meer aandacht voor de stad te genereren, bloggers kennis te laten maken met het brede aanbod van Den Haag en om waardevolle content te creëren. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit ongelofelijk veel authentieke en pure verhalen gaat opleveren. En dat is goud waard, aldus Esser.

HaagseStrandhuisjes4klein

Eerdere bloggershuizen stonden onder meer in Toscane, Kaapstad en op Malta. Eén van de succesfactoren was dat verschillende disciplines bij elkaar kwamen zoals bijvoorbeeld een fotograaf, blogger en vlogger. De bloggershuizen inspireerden bovendien alle partijen: van lokale media, de bestemming zelf tot de deelnemende bloggers. In het Haags bloggershuis kunnen ook meerdere bloggers tegelijkertijd verblijven.

Het bloggershuis is een gezamenlijk initiatief van Den Haag Marketing en Haagse Strandhuisjes Jeroen Struving (Haagse Strandhuisjes) : “We zijn trots op onze strandhuizen, maar ook op het achterland, Den Haag. Die combinatie is uniek in Nederland en die ervaring willen we bloggers graag meegeven.”

Den Haag Marketing is de overkoepelende marketingorganisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. Met haar collectieve marketingactiviteiten zet de organisatie de stad op de (inter)nationale kaart als interessante meerdaagse recreatieve en zakelijke congresbestemming.

Dit is een origineel bericht van Den Haag Marketing

Be the first to comment on "Den Haag is eerste stad in Nederland met bloggershuis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*