De officiële opening van Nederland-Turkije Juridisch Instituut

Vrijdag 11 mei jl. heeft de lancering plaatsgevonden van het Nederland-Turkije Juridisch Instituut, afgekort NTJI. Een instituut dat op aanvraag informatie en advies zal leveren aan bedrijven, particulieren, overheids- en gerechtelijke instanties over het Nederlandse en Turkse recht.

De opening vond plaats in het historische gebouw Het Schielandshuis te Rotterdam in de aanwezigheid van de pers. De avond, die was georganiseerd door grafisch ontwerpster Gulsen Emre, werd gehost door mr. Alperen Doruk, tevens bestuurslid van NTJI.

In zijn openingswoord sprak mr. Onur Emre, voorzitter van NTJI, over de missies van het instituut en de diensten die zullen worden geleverd. Hij legde de nadruk op de betrekkingen tussen Nederland en Turkije die zich steeds verder uitbreiden en de noodzaak van specialistische kennis van beide rechtsstelsels. In dit kader heeft NTJI als doel te worden erkend als gerespecteerd academisch instituut.

Vervolgens is de microfoon overhandigd aan de Turkse gastspreker prof. dr. Mustafa Serdar Ozbek, die een toespraak hield over Arbitrage en Mediation in het Turkse recht. De gastspreker eindigde met lovende woorden over het instituut en feliciteerde de oprichters ervan.

Ook de Turkse gastspreker Kemal Ergun, advocaat en mediator, gaf een voordracht over Mediation.

Aansluitend daarop vond de ceremoniële opening plaats. De heren mr. Onur Emre, prof. dr. Mustafa Serdar Ozbek en Ethem Emre, voorzitter van Kamer van Koophandel Nederland & Turkije, verbonden beide landen symbolisch door een strik te maken van twee linten, die de kleuren bevatten van de Nederlandse en Turkse vlag.

De opening werd afgesloten met een receptie.

Meer informatie is te vinden op de website www.ntji.nl

TMC | ExclusiefNieuws.nl

Be the first to comment on "De officiële opening van Nederland-Turkije Juridisch Instituut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*